dijous, 24 de març del 2011

Rehabilitació de la bateria antiaèria del Turó de la Rovira

Bateria antiaèria del Turó de la Rovira

Diumenge, 27 de març, a partir de les 10.30 h

Ajuntament de Barcelona

Programa:
10.30 h. Visites guiades amb el Museu d’Història de Barcelona
12 h. Actuació del grup musical 14 d’Abril
13 h. Vermut popular i cloenda


Ja hem finalitzat la rehabilitació de la bateria antiaèria del Turó de la Rovira i la recuperació de les traces de barraquisme i el seu entorn. Guanyem així un nou espai patrimonial d’alt valor històric i paisatgístic per a la ciutat. Per celebrar-ho, farem una jornada de portes obertes amb visites guiades amb el Museu d’Història de Barcelona i gaudirem d’actuacions musicals i d’un vermut per a tothom!

Hi haurà un servei d’autocars per facilitar l’accés al Turó des de diferents punts del districte. Reserves al tel. 934 340 017 (horari d’atenció: de 10 a 13 h i de 18 a 19.30 h fins al divendres 25 de març). També hem reforçat el bus de barri de la línia 119.


Dignificació de l’entorn
Hem posat punt final al procés de degradació de l’espai per causes meteorològiques o per la presència humana. S’ha fet una neteja selectiva de les restes no històriques, s’ha millorat l’enllumenat i s’ha enjardinat l’entorn.

Millora de l’accessibilitat i la seguretat
S’ha condicionat i perllongat l’accés principal des del carrer de Marià Labèrnia, i s’han adequat els altres camins i escales existents, amb noves baranes d’acompanyament i elements de protecció.

Rehabilitació de la bateria antiaèria i de les traces de barraquisme
S’han restaurat els elements de valor històric del conjunt del Turó, tant la bateria antiaèria com elements de l’època del barraquisme, per crear un autèntic conjunt museístic, vinculat al Museu d’Història de Barcelona, de gran interès per a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada